Σάββατο 19 Δεκεμβρίου 2009

Δίνει θέσεις στα "βαρονάκια" ο Α. Σαμαράς

Κατά την προεκλογική (εσωκομματική) περίοδο ο Αντώνης Σαμαράς είχε καταδικάσει τα «συστήματα» και την «οικογενειοκρατία». 
samaras1.jpgΕίχε μιλήσει για τους «βαρόνους» και τους «βαρονίσκους». Η αλήθεια είναι ότι η επιχειρηματολογία που ανέπτυσσε περνούσε στον κόσμο. Στην πολιτική ενίοτε οι πράξεις έχουν μια απόσταση από τα λόγια. 
Αυτό συμβαίνει και στην περίπτωση του νέου προέδρου της Ν.Δ., ο οποίος με αφορμή την συγκρότηση της σκιώδους κυβέρνησης αποδεικνύει ότι η Ν.Δ. είναι ένα κόμμα που κανείς δεν μπορεί να γυρίσει την πλάτη στα τζάκια. Ο Σαμαράς αξιοποίησε τον γιο του Μητσοτάκη, Κυριάκο και την θυγατέρα του Κεφαλογιάννη, Όλγα. 
Επίσης, έδωσε ρόλο στον Χρήστο Σταϊκούρα, γιο του επί χρόνια διευθυντή του Καραμανλή. Ο μόνος που δεν αξιοποίησε από τα «τζάκια» ο Σαμαράς ήταν ο Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης. Προφανώς, θέλησε να τον τιμωρήσει για το γεγονός ότι στήριξε ενθέρμως την Ντόρα
Οι επιλογές του προέδρου της Ν.Δ. καταδεικνύουν ότι η δεξιά στην Ελλάδα παραμένει βαθιά συντηρητική. Συνεχίζει να έχει και τσιφλίκια και βαρόνους. Αυτή είναι η πραγματικότητα στην οποία αναγκάστηκε να προσγειωθεί μέσα σε λίγες μέρες ο Σαμαράς.

ΠΗΓΗ: parapolitika

Δεν υπάρχουν σχόλια: