Τετάρτη 16 Δεκεμβρίου 2009

Χρυσή εθελουσία για τους λιμενεργάτες με 230.000 ευρώ στον καθέναν!


Λένε ότι δεν έχουν χρήματα και σε κάποιους τα μοιράζουν με τη "σέσουλα¨
ΣΤΑ 69 ΕΚΑΤ. ΕΥΡΩ θα ανέλθει το κόστος για την εθελουσία έξοδο περίπου 300 εργαζομένων στον ΟΛΠ, σύμφωνα με όσα ανέφερε σε χθεσινή συνέντευξη Τύπου ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος του Οργανισμού, Γιώργος Ανωμερίτης. Πρόκειται για «χρυσή έξοδο», καθώς ο μέσος όρος των χρημάτων που θα βάλει στην τσέπη του κάθε εργαζόμενος που θα ενταχθεί στο πρόγραμμα αυτό υπολογίζεται στα 230.000 ευρώ.

Το μπόνους της εθελουσίας εξόδου που προσφέρει ο ΟΛΠ είναι μεγαλύτερο και από αυτό που πρόσφερε ο ΟΤΕ: 1 δισ. ευρώ για 4.000 εργαζομένους, που σημαίνει 217.000 ευρώ για τον καθέναν. Με τη διαφορά ότι, στην περίπτωση του ΟΤΕ, το Ελληνικό Δημόσιο ως βασικός μέτοχος πλήρωσε από τα ταμεία του 400.000 ευρώ, ενώ στην περίπτωση του ΟΛΠ ολόκληρο το κόστος θα επιβαρύνει τον ίδιο τον Οργανισμό.

Το πρόγραμμα εθελουσίας εξόδου, που έληγε στο τέλος του έτους και παρατείνεται για ένα εξάμηνο, στηρίζεται σε ρυθμίσεις της προηγούμενης κυβέρνησης, ενώ η παράτασή του αποτελεί ένα μόνο μέρος από το πακέτο της συμφωνίας που έγινε ανάμεσα στη νέα διοίκηση του ΟΛΠ και στους εργαζομένους. Για την υλοποίηση της συμφωνίας αυτής, που φαίνεται να εξασφαλίζει έπειτα από πολύμηνες απεργιακές κινητοποιήσεις συνθήκες ομαλής λειτουργίας στο μεγαλύτερο λιμάνι της χώρας, θα απαιτηθούν μια σειρά νομοθετικές ρυθμίσεις.


ΠΗΓΗ: kafeneio-gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: